Wednesday, October 12, 2011

BU KURABİYE YAPILIR!


Önceki gün okul çıkışı kızımla markete uğramamız gerekti. Kakaolu bisküvi ile yaptığım tatlı için bisküvilere göz gezdiriyordum. Öncelikle ambalajı ile tüm cazibesini kullanan şekerleme ve bisküvilerden alma isteğine cevabımı biliyordu. Henüz birinci sınıfa giden kızım şimdi bu alma isteğine anlam yüklemeye çalışıyordu!. 'Anneciğim öğretmenimizin bize ödül olarak verdiği hediyeleri bitti. Bizlere dağıtması için şu şeker ve çikolatalardan alabilir miyim?' Nekadar düşünceli bir davranıştı! ama cevabı 'Maalesef' oldu.

'İster misin?' dedim 'Sizler için bir kurabiye hazırlayalım ve ödül için öğretmeniniz size bu kurabiyelerden dağıtsın?' Çok mutlu olmuştu. Eve dönünce alınanlar yerleştirilip yemek ve çalışma sorumluluklarımızı yerine getirdikten sonra verilen söz de tutulmayı bekliyordu. Benim zannıma göre bu kurabiyeler bir iki gün sınıfı idare ederdi. Bu sefer yanılmıştım. Ufak bir not eşliğinde göderdiğim kurabiye kutusu aynı gün okul dönüşü yükünü boşaltmanın hafifliği ile geri dönüyordu:) Bir yiyenin bir daha istediği ödülün cevapları bilmeleri değil bu kurabiyeden yemek olduğu bir gün yaşıyordu 1-D sınıfı:)

İçerdiği yoğurt miktarı ile ununun artması yağ oranını düşürdügü (1 tanesi yaklaşık 4-5 gr yağ içeriyor) hem dayanıklı hem de lezzetli bu kurabiyeyi yapmak isteyeceğinizden eminim.

MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş un

YAPILIŞI
ilk önce yağ ve şeker mikserle çırpılır. Yoğurt ilave ile çırpmaya devam edilir. Yumurtalar teker teker çırpılır. Limon rendesi ve birlikte elenmiş kabartma tozu ile un (bir çay bardağı kadarını buğday unu olarak ekleyebilirsiniz) karışım ile yoğrulur. Dikkat edilecek nokta hamurun yumuşak olması gerektiği. Şekil verebileceğiniz yumuşaklıkta hamurdan parçalar koparılarak elde yuvarlanıp örgü şekli verilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Lütfen fırından çıkar çıkmaz da tadına bakmayı ihmal etmeyin nefis oluyor.

Afiyetle...

No comments:

Post a Comment