Monday, December 5, 2011

PANCAKE

Pofuduk ekmeklerin tarifini verdiğim yazımda sabah kahvaltısının herkesce malum önemini paylaşmıştım sizlerle. Önemine eş benim de bu konudaki hassasiyetim gereğinden fazla. Erken kalkmanın mahmurluğu ile sabah telaşı karışınca, kahvaltı saati nekadar sıkıntılı oluyordu. Yememeye yönelik mazeretler sıralandıkça aklıma bir fikir geldi. Bundan böyle birgün öncesi sabah menüsünü sunmak çocukların görevi, hergün için bir çeşit sunacak yada hazırlanana itiraz etmeyeceklerdi.

Özetle sorumluluğunu çocuklara verdiğimden buyana rahat ettiğim sabah kahvaltıları için çok lezzetli bir tarifim var bu yazımda. Hepbirarada olabildiğimiz yegane haftasonu kahvaltımızın vazgeçilmezi yada ikindi kahvesine iyi bir eşlikçi pancake, istek üzerine haftaiçi kahvaltı sofralarımızı da tatlandırıyor artık.

                                 
Yapımı kolay lezzeti nefis bu Amerikan klasiğine 'Aa bu bizim krep' diyenler de var ancak tarif tabii farklı. Aslında bizim mutfağımızdaki benzerinin adı cızlama, Fransız mutfağındaki adı krep, Amerikan mutfağında ise pancake. Kendi tarifinden biraz farklılık yaparak şeker miktarını azaltıyorum. Böylece arzuya göre tuzlu olarak da tüketebiliyoruz ve her mutfağın özelliğini muhtemel içeriyor. Buna ilaveten siz de orjinalindeki maple syrup yada isteğe göre reçellerle ki ben İngiliz reçelini tercih ediyorum servis yapabilirsiniz. Tarife gelince,

Kuru malzemeler
1 1/4 cup un
1 silme tatlı kaşığı şeker (3 tatlı kaşığı)
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu

Sıvı malzemeler
1 yumurta
1 1/4 cup süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
İlk olarak tava orta dereceli ısıda ocağa yerleştirilir. Yumurtanın az çırpılması şartı ile, diğer sıvılar eklenir. Diğer taraftan kuru malzemeler birlikte elendikten sonra sıvı malzemelere karıştırılır, yine çok karıştırmamaya dikkat edilir, karışım pürüzlü olacak. Isınan tavanın ortasına yağlamadan,bir kepçe sıvı dökülür. Hamurun kenarları kurumaya, baloncuklar sönmeye başladığında düz bir spatula ile ters çevrilir. Çok kısa bir süre sonra (yaklaşık 20-25 sn) servis tabağına alınır. Sıcakken üzerine tereyağ gezdirilip iki, üç kat üstüste dizip, sonra şurubu yada dilediğiniz lezzetlerle tatlandırabilirsiniz.

Afiyetle...

No comments:

Post a Comment