Sunday, January 8, 2012

DÜĞÜN ÇORBASI

Soğukların kendini gösterdiği bu kış günleri için sıcacık, lezzeti, besleyici özelliği yüksek ve doyuruculuğu ile harika bir tarifim var  bu yazımda; düğün çorbası. 

Orjinal tarifinde kuzu gerdan diye belirtilse de antrekottan, hatta haşladığım etlerin fazlasından da hazırladığım bir tarif bu. Böylece içmek için düğünleri beklemek te gerekmiyor:)


Malzemeler
500 gr kuzu gerdan, yada 3,4 parça antrekot, veya haşlanmış kuzu eti parçaları
3 dolu çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağ veye zeytinyağı
Yaklaşık bir buçuk litre su (eti de haşladığınız suyun ilavesi ile)
Kırmızı toz biber

Yapılışı
Et bol suda haşlanır. Biraz soğuyunca didiklenir. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, limon suyu karıştırılır. Yine orjinal tarifinde un da bu karışımın içinde, ancak ben unu önceden biraz kavurmayı tercih ediyorum, lezzetini arttırıyor.  Acele olunan durumlarda unun kavrulması şart değil. Kavrulan un et suyu ile açılır, topaklanmamasına dikkat edilir, kaptaki karışım da ilave edilip, kaynatılır. Didiklenen etlerin eklenmesiyle birkaç dakika daha kaynatılır. Üzerine birkaç damla tereyağında yakılan toz biber gezdirilip, nane ile süslenerek servis yapılır.

Sıcacık, sohbeti bol sofralarda,

Afiyetle...

No comments:

Post a Comment