Sunday, January 29, 2012

KAR HELVASI


Kış bir türlü gelmedi derken son haftalardaki soğuk ile beraber kar yağışları barajların ve çocukların yüzünü güldürdü. Trafikte ve dışarda olmak zorunda olanların hali ise tam tersi.

Karın özellikle yağışını seyretmekten aldığım zevk dışarı çıkıp karla oynamaktan daha fazla. Hele bir de çocukların saatler süren oyunlarından sonra kapı girişlerindeki dağınıklığı düşününce, kara sempatisi biraz daha azalanlardanım.

Karın yağışını seyretmeye ilave tanelerinin herbirinin farklılığındaki mucizeye şükürle beraber birkaç km yükseklikten inen bu rahmetin öyle lezetli hali var ki kapı önündeki dağınıklığa değer.

Büyüklerden dinlediğimiz hikayelerdendir; o zamanlarda dondurma ve benzerleri gibi tatların olmadığından gökten gelen bu rahmetle yaptıkları tatlıyı nekadar severek yediklerinden bahisleri. Her kar yağdığında hep denemek isteyip te bir şekilde yapamadığım bu tadı çok şükür dün tattım. İçinde bir çok kimyasalla özellikle çocuklara yönelik tatların en doğal, en sağlıklı ve en lezzetli halini öyle severek yedik ki, yeniden kar yağsın istedik. Hafta başında yeniden başlayan karlarla, erimeden Kar Helvasını mutlaka denemelisiniz.

Üstlerini sıyırarak topladığınız temiz karların üzerine döktüğünüz doğal pekmezle öyle bir tada ulaşıyorsunuz ki herhalde onun için de adı 'Helva'.

Sağlıkla...


No comments:

Post a Comment