Wednesday, February 29, 2012

29 ŞUBAT'LI OLMAK

Doğum günleri, özellikle çocuklar içinse ne kadar önem taşır. Haftalar öncesinden başlar planlar, beklentiler.

Doğum günleri için ciddi programlar yapan biri olmadım çoğunlukla. Ancak kızlarım ve eşim için hazırladığım birkaç doğum günü var ki hatıraları bile kutlama sayılan. Seven, sevilen dost ve arkadaşlarla sıcacık kutlanan. Sevgili doğum günlülere özel hazırlanan lezzetlerle tatlanan.

Kutlanan gün doğan kişinin değil sadece, aslında annelerin de aynı zamanda. Dünyaya gelenin 'Ingaaa' çığlığına, çektiği tüm sıkıntıya rağmen en içten ve doyurucu şefkatle karşılık veren, dünyaya getiren insan da hatırlanmalı fazlasıyla.

Bugün 29 Şubat. Beni dünyaya getiren, hakkını ödeyemeyeceğim insanın, annemin ilk anne olma günü. Pekçok kişinin 4 yılda bir kutlanacağı için doğum tarihini 1 Mart olarak değiştirdiği söylenilen gün. Benim içinse ayrıcalık olduğunu düşündüğüm ve yaşadığım bu özel gün doğum günüm. Kısa süreliğine uzak, çok uzaklarda olmamız sebep sadece eşimle paylaşabildiğim bu günde dostlarımın içten temennilerine şimdilik sımsıcak teşekkürler.

Bu özel günde bir kere daha anlıyorum ki, Allah insanı sevdiklerinden, yurdundan ayrı bırakmasın. İlerleyen yıllarda insanı bir parça da hüzne götüren doğum günlerinde sahip olduklarımızın değeri daha da artıyor, hayat başka anlam kazanıyor. İnsan varlığının sebebini sorguluyor, layık olmak istiyor ve akıllardan neler neler geçiyor. İş mum üflemekle bitmiyor.

Sadece pastamızda değil, hayatımızda hiç sönmeyecek mumlar yakmak temennisiyle, sayımız az da olsa bütün 29 Şubat'lıların doğum günleri kutlu olsun.

Sevgiyle...

1 comment:

  1. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice mutlu yıllara sevdiklerinizle ve sevenlerinizle ulaşın inş.
    İzmir'den sevgiler
    Fatih A.

    ReplyDelete