Wednesday, August 17, 2011

KARAMELLİ KEK


Paylaştıgım en güzel iftarlardan biriydi bugünkü iftarımız. Menüde çorba, tas kebabı, zeytinyaglı semizotu ve bögrülce, tatlı olarak ta karamelli kekim vardı. Misafirlerimin dost, açlıgın zirvede olmasından mı bilinmez yemekler de lezzetleri ile ilgili mütevazi durmuyorlardı :)

Diger yemeklerin de tariflerini zamanla verecegim ancak tatlıya düşkün biri olarak, herkesin begenisini kazanan ve tarifi alınan bu nefis kekin tarifini yazmak istedim önce. Aslında sadece kek demek biraz haksızlık çünkü yemek sonrası için çok hafif ve istikrarlı bir tatlı seçimi oldu.


Ramazanda iftar sonrasına, diğer zamanlarda da çay saatlerinize lezzeti ile eşlik edecek karamelli kekin tarifi:

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagı toz şeker
125 gr oda hararetinde tereyag (ben margarin kullanmıyorum)
2/3 su bardagı süt
2 su bardagı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Var ise portakal rendesi

KARAMEL İÇİN MALZEMELER
1 su bardagı şeker
1,5 subardagı sıcak su
1 paket kutu krema

YAPILIŞI
Kekin malzemeleri verilen sırayla çırpılır, enson un ve kabartma tozu ilavesiyle hepsi karıştırılır. Yaglanmış kelepçeli kalıba aktarılıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.

Ayrı bir yerde şeker sürekli karıştırılarak karamelize edilir, üzerine sıcak su eklenip toparlanan şekerler eriyene kadar kaynatılır. Ocaktan alınan karamelli şurup hafif ılıdıktan sonra krema eklenir, karıştılır. Biri ılık digeri soguk olmak kaydıyla sıvı malzeme kekin heryerine dökülür servise hazır hale getirilir.

Afiyetle...

1 comment:

  1. bu kek gercekten harıka görünüyor. bir an önce yapıp afiyetle yemek için sabırsızlanıyorum :P ellerinize sağlık.

    ReplyDelete